20 юли 2011

Хижа Узана - покана с аромат на природа


Хижа Узана ви кани да отседнете в сърцето на Стара планина, да се почувставате естествено и уютно сред прекрасната околна природа, красивите пейзажи и кристално чистия и прохладен планински въздух.

Традиционно околностите на хижата и курорта се свързват с възможностите за отдих и почивка, летен и зимен туризъм, лагер, вело походи, ориентиране, радиозасичане, скално катерене и спелеология, събиране и опознаване на билки, диворастящи плодове, гъби. Узана е спирка за всички маршрути по билото на планината. От хижата има възможност да се отиде до връх Шипка за около 2,30 часа, до връх Исполин за 45 минути, както и до близките туристически хижи – Бузлуджа (5 ч.), Мазалат (4,30 ч.)

В местността Узана се провеждат много културни, еко и спортни мероприятия - Узана Поляна Фест, вело походи и сбирки. Узана e изходна точка за територията на два парка: на запад - Национален парк "Централен Балкан " и на изток - Природен парк "Българка". В местността има еко пътека, която трябва задължително да се посети.

Най-удобният изходен пункт за Узана е град Габрово, откъдето тръгва много добър асфалтов път (23 км), а по туристическите пътеки може да се стигне за 3,30 часа.

Хижата е обновена и предлага удобство и уют като за хижа, а това което ще ви накара да се върнете отново там е топлото посрещане и отношение на стопаните и най вече на неповторимата хижарка Милена и нейните вкусни гозби...

Хайде, подарете едно различно изживяване на вас, вашето семейство, деца, приятели, колеги... Хижата е подходяща за групови мероприятия и срещи, тиимбилдинг, лагеруване...

НАСТАНЯВАЕ, НОЩУВКИ, НАМАЛЕНИЯ, ОТСТЪПКИ


- ЗА ВЪЗРАСТНИ В СТАЯ ДО 5 ЛИЦА - 11 лева /над 2 нощувки 1 лв. отстъпка за всяка следваща./
- ЗА ВЪЗРАСТНИ В СТАЯ НАД 5 ЛИЦА - 10 лева /над 2 нощувки 1 лв. отстъпка за всяка следваща./
- ЗА ЧЛЕНОВЕ НА БТС - 9 лева
- ЗА ВЪЗРАСТНИ НАД 40 ЛИЦА - 9 лева
- ЗА ДЕЦА ДО 3г- безплатно настаняване
- ЗА ДЕЦА ОТ 3 до 7 г. - 7 лева
- ЗА ДЕЦА ОТ 7 до 18 г. - 9 лева
- ЗА УЧЕНИЧЕСКИ ГРУПИ НАД 30 ЛИЦА - 8 лева
- ЗА ГРУПИ ПЕНСИОНЕРИ НАД 40 ЛИЦА - 6 лева 

ХРАНА ПО ЗАЯВКА:
  - ЗАКУСКА - 3 лева
  - ОБЯД - 6 лева
  - ВЕЧЕРЯ - 6 лева 

  ЗА ОРГАНИЗИРАНИ ГРУПИ НАД 40 ДУШИ С ПЪЛЕН ПАНСИОН /НОЩУВКА, ЗАКУСКА, ОБЯД И ВЕЧЕРЯ/ - 22 лева
   • За контакти и резервации: 0886 792 982 ; 0896 248 593 ; 0677 98 107
   • Сайт: Hija-Uzana.com   • Фейсбук страница: Хижа Узана