14 юли 2018

5 техники за ефикасна грижа за зъбите и устната хигиена

Денталните специалисти в цял свят препоръчват 5 съществени техники за ефективна грижа за зъбите и устната хигиена.

Според наскоро проведено психологическо изследване става ясно, че именно усмивката е първото нещо в лицето, което отсрещният човек забелязва при контакт. Ето защо, всички ние следва да полагаме задължителната всекидневна поддръжка на устната си кухина. Но дали измиването на зъбите с обикновена четка и паста е напълно достатъчно? Денталните специалисти в цял свят препоръчват следните 5 съществени техники за ефективна грижа за зъбите и устната хигиена.


Четка за зъби

Моделът четка за зъби, който използвате ежедневно е от изключително значение за цялостната устна грижа. Защо е по-добре да се заложи на електрическа четка? Всички стоматолози препоръчват именно нея, тъй като благодарение на въртящата се глава и таймер, тя притежава отлична преценка за достатъчното време за четкане, като същевременно почиства зъбите отлично.

Избелващи пасти

Обикновената паста за зъби не е способна да се справи с толкова добър ефект, колкото избелващата такава. Противно на масовото схващане, тя не само изсветлява зъбите, но и осигурява сигурна защита от кариеси, плака и зъбен камък. Ето защо е редно да включите в ежедневната си дентална грижа именно висококачествени избелващи пасти Crest.

Вода за уста

С цел максимално унищожение на бактериите в устата, виновници за възникването на кариеси, зъбен камък, плака и възпаления, водата за уста задължително следва да присъства във всекидневната рутина по дентална подръжка. Най-добър избор е избелващата вода, която притежава изсветляващи съставки и антибактериални свойства.

Избелващи ленти

Възможно ли е една усмивка да е красива, без тя да бъде ослепително бяла? Без съмнение, петната по повърхността на зъбите представляват значителен дентален проблем, който на всяка цена трябва да се отстрани. При това, той не е само козметичен, но и здравословен. Именно тук идва ред и на незаменимите избелващи ленти Crest в домашни условия, които са безспорен фаворит по света и у нас. Тяхното предимство се изразява във факта, че са безопасен, висококачествен, лесен и финансово изгоден метод за избелване на зъбите в рамките на 20 дни. За разлика от скъпото и нещадящо емайла професионално избелване, с лентите непрекъснато се контролира нивото на белота. Освен това, те могат да бъдат носени и използвани навсякъде, благодарение на дискретността и компактността им.

Избелващи системи

Най-добрата алтернатива на офис избелването несъмнено са системите за домашно избелване на зъби. При тях се елиминира необходимостта от изработка на специални шини и снемане на предварителни зъбни отпечатъци. Въпреки това обаче, със силата на активния изсветляващ компонент водороден пероксид, тези системи ефикасно, удобно, и за 10 дни преобразяват и най-оцветените зъби в кристално бели.